27 Eylül 2007 Perşembe

zehirli mantar panosu

geçen yazdan beri kesemediğim mukavvaları asıyorum üzerine. tok tutarken yavaşça öldürüyor.

torna makinasının hayatımdaki yeri

başımı döndürüyor. şimdilik.


mukavva kesmek gibi

yok olmuyo. kafandan atamıyosun ya da atıyosun da işine gelmiyo. ya da bütün yaz oturdun ya ondan belki. vücudunla beraber onu da büyüttün abarttın artık yuh!

ama üstü başı seloteyp olmuş makası alıyosun eline, "kesicem bu kez kararlıyım" diyosun. geçiriyosun makası, ittiriyosun; baş barnaanı acıtıyosun, baya hem de, sıkıyosun... kesilebilitesi bir yana; kendisinin "mukavva""lığından şüphe duyduracak bir biçimde orta kısımdan yumuşakça ezilip, yanlara doğru büzülmesi söz konusu.

altı üstü dicen ki:









23 Eylül 2007 Pazar

baayaa eteği vardı onun!

geçenlerde, ince uzun renkli balonlardan bir kız çocuğu yaptım. ellerini iki yana açmış, etekli, şirin mi şirin bir kız çocuğu. eğer seni çok severse boynuna bile atlıyor. o derece de sıcakkanlı bir şey... onun yaşlarında bir erkek çocuğuna verdim balonkızı; "bak bu bir kız çocuğu, eteğini de giymiş ne kadar sevimli diiiğ mi.. arkadaş olun siz onunla" dedim. "evet bu kız. tamam." dedi gitti. çok mutlu oldum. ruh sağlığım yerinde diye sevindim. o da gördü balonkızı! oley!
birkaç dakika sonra elinde balonkızla geri döndü çocuk. "bu bir silah, bak ben şimdi burasıyla ateş edicem, öldürücem!"

benim ruh sağlığım yerinde, yerinde de... onlarınki ne hallerde kim bilir.

öhöm.. şey.. amaç....

yok belli bir amaç. içimden karşı konulamaz bir istek geldi bunu yapmam için. "hayır ola!" deyip tıkır tıkır yapıverdik. an geldi tıkandık "isim koyunca herkes ilk ona bakacak, önyargılar.. ah.. benden bir şey olmalı ama ben şimdi nasıl bir başlık bulayım bir anda... ne yapacağımı yazacağımı bile bilemezken!" isim koyduk, bir de adres!.. of... "adres çok uzun olmasın, türkçe karakter olmasın, komik oluyor hali sonra. yildizkafali komik mesela. ama yine de yıldız kafalı işte. anla." uzun ikisi de. ve ikisi de benimle ilgili çok da bir şey söylemiyor belki. neymiş; önyargılar iyi değilmiş. okuyup bakmak lazım nasıl bir şey bu. okuyup bakmak falan diyorum da. ne yazıla ki buraya... bulunur bir şeyler, kesin!

ama balonları severim, hem de ziyadesiyle.

ne yani... kocaman kız?

ne ki?

bir blog!